Vin-investering var svindel: Direktør anklaget for at bruge 6,4 millioner privat

Succeshistorie endte som en fiasko, da virksomheden Fine Wine Invest tilbage i 2017 gik konkurs. Firmaet havde slået sig op på at investere i dyr vin for sine kunder. Vinen blev angiveligt opbevaret i særlige lokaler hos vinbørsen Liv-Ex i London. Men alt var ikke så fint som det skulle være med Fine Wine Invest, skulle det efterhånden vise sig.

I forbindelse med konkursen kiggede Børsen sagen om Fine Wine Invest efter i sømmene. Her blev det afsløret, at Fine Wine Invest slet ikke var i besiddelse af de kostbare vine, og mistanken om, at kunderne var blevet snydt fik for alvor næring.

Ekstra Bladet skriver søndag, at iværksætteren bag Fine Wine Invest nu er blevet tiltalt for bedrageri og underslæb for over syv millioner kroner.

Og stifteren af  Fine Wine Invest – som tidligere er omtalt som en vis Thomas Clausen – hedder nu Christopher Clausen, skriver Ekstra Bladet.

Kunne fremvise stort overskud
I begyndelsen af 2017 kunne Fine Wine Invest præsentere et stort overskud og blev omtalt i blandt andet erhvervsmediet Finans under overskriften “hver dag tjente Thomas Clausen 12.500 kroner på vin”.

Men regnskabet viste sig at være langt ude af kurs, og senere i 2017 gik det galt:  Fine Wine Invest blev erklæret konkurs.

Ifølge Ekstra Bladet kom det frem efter konkursen, at kundernes penge ikke var blevet investeret i dyre vine, men at stifteren i stedet havde brugt hovedparten af millionerne på private indkøb, blandt andet møbler og leasing af en Ferrari.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at 620.000 kroner blev brugt på køb af vin i England, men vinen blev ikke opbevaret i investorernes navne som aftalt, skriver Ekstra Bladet. Det resterende beløb – cirka 6,4 millioner kroner – beholdt direktøren selv ifølge anklagemyndigheden.

Iværksætterens advokat, Michael Juul Eriksen, oplyser til Ekstra Bladet, at hans klient nægter sig skyldig.

Sagen skal behandles ved Retten i Roskilde. Datoen for retssagens start er ikke offentliggjort endnu.

 

Kilde: Ritzau, EkstraBladet

Relateret Artikel