Overskuds-æbler forvandlet til århusiansk årgangs-cider

Madspild handler også om alle de æbler, de hvert år ligger og rådner i folks haver – faktisk går der hvert år ca. fem millioner kilo æbler til spilde hvert år, fordi de ikke bliver plukket. Så hvorfor ikke bruge dem til noget, der både er fornuftigt og sjovt?

Det gjorde iværksætterne fra DeliDrop – sammen med Decideret Cider – noget ved i efteråret, da de tilbød haveejerne cider lavet på de æbler, der blev samlet i haverne. Det skriver Migogaarhus.dk.

I efterårsferien samlede den aarhusianske iværksætter-virksomhed haveæbler i Aarhus med stor succes. Ikke mindre en 2,2 ton æbler blev indsamlet og lavet til cider i stedet for at ligge og rådne i haven.

Resultatet er en frugtig og frisk cider, som kan købes i aarhusianske butikker, cafeer og restauranter fra marts 2021 under navnet Decideret Aarhusiansk.

Rasmus Linnet og Inge Müller grundlagde DeliDrop i 2019 med en fælles ambition om at skubbe til fødevareinnovationen i Danmark. I øjeblikket er der tre personer tilknyttet virksomheden.

Relateret Artikel