Alt for hård opbremsning af kompensations-ordninger

HORESTA retter en kraftig kritik imod de anbefalinger, som regeringens økonomiske ekspertgruppe har lagt frem for udfasning af kompensationsordningerne.

Eksperterne vil afvikle ordningerne pr. 1. juli og kun fortsætte med hjælp til særligt hårdt ramte virksomheder, der enten er tvangslukkede eller har mistet over 50 procent af omsætningen til og med september. Samtidig udfases lønkompensationen for alle, der ikke er tvangslukkede pr. 1. juli.

”Der er tale om en så hård opbremsning, at store dele af turisme- og oplevelseserhvervet ryger ud gennem forruden. Det er en helt urimelig forskelsbehandling af dansk erhvervsliv, hvor de hårdest ramte virksomheder får de dårligste vilkår,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

HORESTA opfordrer politikerne til at forlænge de eksisterende generelle kompensationsordninger året ud.

”Der er intet andet til hinder for dette end politisk vilje. EU har godkendt, at de generelle ordninger kan forlænges til nytår. Turismeerhvervet har brug for gradvis udfasning af ordningerne frem for fuldt stop. Derudover er der minimal risiko for, at der udbetales hjælp til virksomheder, som ikke har brug for pengene, for hjælpen falder i takt med, at omsætningen stiger,” siger Kristian Nørgaard.

Genstartspakke
HORESTA har desuden foreslået en række initiativer, der skal bidrage til at kickstarte omsætningen i erhvervet.

Det gælder blandt andet et oplevelses-fradrag, der efter samme model som håndværkerfradraget, kan få flere til at bruge flere penge hos de hårdest ramte virksomheder.

Relateret Artikel