Flere mænd anholdt i sag om tyveri af champagne for knap 4 millioner kroner

Efter en koordineret aktion onsdag formiddag er fem mænd blevet anholdt af Nordsjællands Politi i en sag omhandlende tyveri af champagne for knap 4 millioner kroner, oplyser Nordsjællands Politi.

Efter anholdelserne foretog politiet ransagninger af flere adresser, hvor der blandt andet blev fundet champagneflasker, der sandsynligvis kan kædes sammen med et indbrud begået ved en vinforhandler i Kokkedal i november 2020.

Natten til fredag den 27. november 2020 blev der begået et indbrud ved en vinforhandler i Kokkedal, hvorfra der blev stjålet champagne for omtrent 3,8 millioner kroner.

Stor politiaktion onsdag
Nordsjællands Politi har siden da efterforsket indbruddet, og efterforskningen mundede onsdag ud i en aktion flere steder på Midt- og Sydsjælland, hvor fem mænd blev anholdt, og flere adresser blev ransaget.

– Vi har efterforsket sagen intenst, og i løbet af vores efterforskning fik vi en del interessante personer i kikkerten. Vi vurderede, at det var nødvendigt at anholde de interessante personer samtidig, og derfor havde vi planlagt en større koordineret aktion i dag, og den gik lige efter bogen, så vi er svært tilfredse med arbejdsdagens forløb indtil videre, fortæller politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Uåbnede flasker fundet
Under dagens ransagninger blev der blandt andet fundet uåbnede champagneflasker på flere private adresser, ligesom der også blev fundet en større mængde uåbnede champagneflasker gemt på et lager i Køge. Nordsjællands Politi skal nu blandt andet undersøge, om champagnen stammer fra indbruddet i Kokkedal begået i november 2020.

– I dag har krævet en stor og flot indsats fra mange kollegaer, og vi har stadig mere arbejde foran os, for med fem anholdte og en hel del formodede tyvekoster, er der nok at tage fat på. Det arbejde ser vi meget frem til, for dagens aktion gik snorlige, så vi har stadig masser af blod på tanden, slutter Henrik Sejer.

Grundlovsforhør torsdag
Fire af de anholdte, en 27-årig mand fra Ishøj, en 34-årig mand fra Holbæk samt en henholdsvis 27-årig mand og en 40-årig mand fra Køge skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i løbet af torsdagen, mens en 37-årig mand fra Ølstykke er blevet løsladt efter endt afhøring, sigtet for nogle andre forhold.

 

Relateret Artikel