Dagens vinimportør: Et ledigt lokale blev startskuddet for R9 Wine

Historien om R9 Wine er fortællingen om tre gode venner, som fik muligheden for at dyrke deres fælles passion for vin, da et egnet lokale på Israels Plads i København blev ledigt.

De tre venner ønskede at skabe en anderledes vinbutik, der fokuserer på vin som er nem, god, biodynamisk eller økologisk.

Ud over at fokusere på salg af økologiske og biodynamiske vine, så afholder R9 Wine også arrangementer, hvor gæstende eksperter på området fortæller om deres passion – suppleret med et godt glas vin. Fordi – som deres motto er: Vin er ikke svært, bare godt.

Det er Erik Selvig Svensen, som til dagligt indtager direktørstolen hos R9 Wine. Han er indehaver sammen med Lars Torp Andersen – samt virksomheden ES Holding af 1.1. 2002 ApS.


Foto: Facebook

Økologi og biodynamik
R9 Wine har valgt at satse udelukkende på økologisk og biodynamisk vin. Men hvad er hvad? Her er deres forklaring på begreberne:

ØKOLOGI: Handler i videnskabelig forstand om den gensidige påvirkning og det gensidige afhængighedsforhold i naturen mellem planter, dyr og mennesker. En forståelse for naturens kredsløb er helt central.

Betegnelsen økologisk dyrkede druer betyder, at man ikke må bruge kunstgødning, og at der ikke må sprøjtes med pesticider mod ukrudt og insekter.

R9 Wine forklarer, at der er to grader af økologi i vinproduktion:

  • Vin lavet af økologisk dyrkede druer, hvor mere konventionelle metoder af og til bruges i produktionen.
  • Vin lavet af økologisk dyrkede druer, hvor økologiske metoder anvendes i hele produktionen.

Kort introduktionsfilm om R9 Wine fra 2019

BIODYNAMIK: I biodynamikken går man på flere plan skridt videre i forhold til økologerne. Både hvad angår idegrundlag og konkret praksis. Den internationale sammenslutning Demeter udstikker reglerne og lokale Demeter-forbund er med til at stå for kontrollen.

Biodynamisk dyrkning er også økologisk men indeholder udover en forholden sig til konkrete fysiske forhold også en åndelig dimension, der baserer sig på Rudolf Steiners antroposofi. Grundlæggende anses Jorden som en levende organisme, der skal næres af kræfter fra kosmos.

Reglerne er strammere for biodynamisk vinproduktion end for økologisk.

Mere om R9 Wine:


Foto: Facebook

 

Kilde: R9 Wine


Om artikelserien “Dagens vinimportør”
Danmark er beriget med med rigtig mange vinimportører. Dailywine vil derfor fremadrettet med jævne mellemrum sætte spot på de mange danske vinimportører via korte artikler. Oplysningerne bliver hentet fra offentlige informationer på nettet – som oftest fra flere forskellige kilder.

Relateret Artikel