Genåbningsplan på plads: Her er de vigtigste punkter

Efter mere end 12 timers forhandlinger mellem Folketingets partier nåede man i nat frem til en ny genåbningsplan. Her nåede politikerne i hovedtræk frem til, at alle restriktioner – undtagen i nattelivet samt i forbindelse med visse arrangementer og rejser til og fra Danmark – vil være væk i september.

En stor væsentlig ændring bliver, at allerede fra på mandag 14. juni udfases mundbindet de fleste steder. Det vil her kun gælde stående passagerer i kollektiv transport.

Restauranter og barer får også forlængede åbningstider. Fra på fredag 11. juni må de holde åbent frem til midnat, og fra 15. juli forlænges åbningstiden til klokken 02.00.

Der bliver generelt åbnet for salg af alkohol indtil klokken 24.00 – det gælder også i detailhandlen.

Den 1. juli bliver en vigtig dato. Her er en pcr-test er nu ikke længere gyldig i kun 72 timer, men i 96 timer – altså fire dage i stedet for tre. Det betyder, at der vil ske ændringer i coronapas-appen, og det er forventningen, at det vil ske i slutningen af juni.

Forsamlingsforbuddet indenfor bliver hævet til 250 personer.

Arealkrav og anbefalinger om afstand bliver ophævet for serveringssteder, hvor gæster “i det væsentlige” sidder ned.

Ændringer i nattelivet
Nattelivet kan også så småt skimte lyset for enden af tunnelen.

1. september åbnes nattelivet, herunder diskoteker og natklubber, men der skal bruges corona-pas. Fra 1. oktober skal corona-passet ikke længere benyttes.

  • Her er de vigtigste punkter i den nye aftale
    Krav om at bære mundbind eller visir udfases 14. juni 2021 på alle områder undtagen for stående passager i den kollektive transport mv.
  • Mundbind og visir udfases helt den 1. september 2021.
  • Udfasningen af corona-passet vil begynde den 14. juni 2021 de steder, hvor der er mindst smitterisiko, bl.a. på biblioteker, fritids- og foreningsaktiviteter (ekskl. idræt) samt folkeoplysning.
  • Krav om corona-pas bortfalder 1. september 2021 – bortset fra i nattelivet, ved udendørs arrangementer med flere end 2.000 siddende tilskuere og ved indendørs stående arrangementer.
  • Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 24.00 fra 11. juni 2021.
  • Åbningstiden udvides på serveringssteder til kl. 02.00 pr. 15. juli 2021.
  • Antallet af tilskuere til Danmarks EM-kampe øges til maksimalt 25.000
  • Natklubber genåbner fra 1. september med krav om corona-pas.

Selve aftaleteksten kan læses her (link til pdf)

Relateret Artikel