Hvidløg & Vin går all in på naturvine

Hvidløg

Virksomheden Hvidløg & Vin ved Faxe ligger godt skjult for enden af en grusvej, og der er herfra Lotte og Peter Lei siden 1992 har forkælet og forædlet deres hvidløg, skriver SN.dk Men – som Lotte Lei påpeger – så handler det hele ikke kun om hvidløg.

“Hele efteråret går med at plante, sælge og pakke vores varer til de er udsolgt inde i det nye år. Men det hele er heldigvis ikke hvidløg. Vinen kom med i vores forretning for mere end 20 år siden, fordi vi rejste meget i Frankrig, hvor vi altid ledte efter et godt glas vin. Vi har gennem årene fundet en håndfuld producenter af økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine i Frankrig og Tyskland, som vi importerer, og der følger altid hvidløg med vores vin. De smager jo godt, og så forebygger det sygdomme. Jeg spiser altid et fed hvidløg til min morgenmad,” fortæller Lotte Lei til SN.dk

Hun oplyser, at Hvidløg & Vin oplever stor interesse for naturvinen, som er vin, der er lavet helt uden tilsat sukker, gær og svovl, som stopper gæringsprocessen.

Den naturlige gæring kommer fra de gærceller, der sidder naturligt uden på druerne. Processen er ifølge Lotte Lei svær at styre, hvis der ikke er en meget streng hygiejne, og det er producenterne ifølge Lotte Lei virkelig dygtige til.

Hvidløg & Vin blev grundlagt i 1991. I 1999 startede virksomheden vin-import af økologiske vine, og sidenhen er der kommet biodynamiske og naturvine til.

Vinen køber Hvidløg & Vin direkte fra producenter i Frankrig og Tyskland. Grundstenen i deres arbejde er økologi, kvalitet og bæredygtighed, hvilket skal sikre et ærligt og rent produkt til kunderne.

Kilde: SN.dk, Hvidlog-vin.dk, Dailywine