Jacob Ruby: Tysk vin fortsætter sin positive forvandling

Syrligt og sødt – og bestemt ikke en smagsmæssig nydelse. Sådan har mange danske vin-elskere haft det med tyske vine i rigtig mange år. Men tyske vine har gennemlevet en kæmpe forvandling i løbet af de senere år, og høster i stigende grad anerkendelse – også blandt danske forbrugere.

Jacob Ruby – indehaver af grossistvirksomhed og webshop åbent hver fredag – Mr Ruby – ved om noget hvad han udtaler sig om, når snakken bevæger sig ind på vine fra vores naboer i syd.

Kæmpe forvandling blandt tyske vine
Jacob Ruby var gennem 17 år medejer af Propperiet Vin Import, men besluttede i 2019 at starte sit eget vinfirma i hjembyen Aarhus. Han  er uddannet vinkyper og har i den forbindelse arbejdet på vingårde i blandt andet Tyskland, hvilket tydeligt præger sortimentet.

Ifølge ham fremstår Tyskland i dag som leverandør af top-moderne, sprøde og velproducerede kvalitets-vine:

“Hvis nogen for 25 år siden havde sagt, at jeg ville satse på tyske vine i fremtiden, så ville jeg nok ha’ grinet,” konstaterer Jacob Ruby og fortsætter:

“Der er sket en kæmpe udvikling med tyske vine i løbet af de seneste 15-20 år. Holdningen til omverdenen er ændret – fra at være navlepillende europæere til at være verdensborgere,” forklarer Jacob Ruby.

“Og vinene er fulgt med holdningsændringen – fra at være søde og syrlige til at bære præg af en mere balanceret og international stil, som er dominerende i dag,” tilføjer Jacob Ruby.

Flere har opdaget den gode kvalitet
Det er ikke kun kvaliteten, som har hjulpet de tyske vine at få en meget bedre position. Prisernes himmelflugt i de franske regioner har også øget interessen for vine fra de tyske regioner med de samme druer:

“For mig var det for år tilbage et rent slaraffenland at besøge de tyske vin-regioner, fordi der var så mange områder og gårde, som ikke var blevet opdaget. Det er blevet sværere nu i takt med, at stadig flere importører har fået øjnene op for Tyskland,” siger Jacob Ruby.

Plads til fortsat udvikling
Han tilføjer, at der endnu er rigtig mange tyske vingårde, som stadigvæk holder sig til den søde og syrlige stil, men han tror på, at det vil ændre sig:

“Naturligvis vil der være et indenlandsk marked for den gamle tyske stil. Og tyskerne fremstillede altså ikke kun halvdårlige vine i gamle dage. Bestemt ikke! Men vin er jo også mode, og lige nu er det de tørre vine, som er mest i fokus. Men stadig flere følger udviklingen i retning af en mere international smag, hvor der er størst efterspørgsel og højere priser,” vurderer Jacob Ruby.

Glad for øget anerkendelse
Jacob Ruby er tilfreds med den anerkendelse – og den øgede interesse og efterspørgsel – som tyske vine oplever i Danmark. Han er også glad for, at The German Wine Institutes aktiviteter i Danmark i de kommende år vil blive varetaget af Winelab Agency, hvis mål er at bringe tysk vin i Danmark op på “the next level”.

“En som mig – der beskæftiger sig så meget med tysk vin – kan ikke være andet end tilfreds med det øgede fokus. Det var sjovt dengang man var alene om at dyrke de tyske vine, men det øgede fokus kan kun være med til at gøre Danmark til et bedre marked for tyske vine,” slutter Jacob Ruby.

 

 

 

Relateret Artikel