Jan Vinther Laursen er ny formand i HORESTA

Jan Vinther Laursen

Jan Vinther Laursen er ny formand i HORESTA, efter han uden modkandidat blev valgt som afløser for Jens Zimmer Christensen, der tidligere på foråret meddelte, at han ikke genopstillede. Jan Vinther Laursen er direktør i restaurantkæden Bone’s, som han har været medejer af siden 2010. Bone’s har 24 restauranter i Danmark og en enkelt i Grønland.

Den nye formand kommer ligesom sin forgænger til at stå i spidsen for både HORESTA Brancheforening og HORESTA Arbejdsgiver. Samtidig med valget af ham er der valgt en række nye medlemmer til de to bestyrelser.

Jan Vinther Laursen ser frem til samarbejdet i de nye bestyrelser, som er bredere sammensat end hidtil.

En branche i krise
Jan Vinther Laursen tager over som frontfigur i hotel-, restaurant- og turisterhvervets organisation på et tidspunkt, hvor branchen er i gang med en genåbning efter 15 måneder med milliardstore tab.

Han frygter især for erhvervets milliardstore gæld til det offentlige. Afviklingen er flere gange blevet udskudt, men staten bør give mulighed for at afvikle gælden over 5-6 år for at undgå, at eller sunde og veldrevne virksomheder må give op, mener han.

Den afgående formand, Jens Zimmer Christensen, fortsætter i øvrigt på sine internationale topposter. Han er formand for den europæiske hotel- og restaurant-organisation, HOTREC, og for den europæiske hotel-klassifikationsordning, Hotelstars Union.

Relateret Artikel