Langt til normalen for hoteller og restauranter

En ny medlemsundersøgelse, som HORESTA har gennemført, viser, at mange virksomheder fortsat må kæmpe med en omsætning langt under normalen.

”Store dele af erhvervet er fortsat langt fra normale tilstande, og for mange virksomheder venter der år forude, før omsætningen er tilbage på niveauet fra 2019”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

I København gælder den negative tendens både for overnatnings- og restaurantvirksomheder.

Selv om der er udsigt til fremgang hen over sommer-månederne for flere af virksomhederne sker det med meget små skridt. Til september forventer to ud af tre overnatningsvirksomheder i hovedstaden således, at det fortsat vil have en omsætningsnedgang på 50 procent eller mere i forhold til normalen. I restauranterhvervet forventer kun 30 procent, at de til den tid har nået et normalt omsætningsniveau.

Uden for hovedstaden er overnatnings – og restaurant-virksomheder generelt mere optimistiske, når det gælder forventningerne til sommeren i år. Blandt overnatnings-virksomhederne er det ca. halvdelen, som henover sommeren forventer at ramme deres normale omsætning. For restauranterne gælder det cirka fire ud af ti.

Selvom flere og flere virksomheder kommer tilbage på sporet, er der stadig blandt restauranter nogle, der forventer at ligge langt under normalen. Til september regner 12 procent af restaurant-virksomhederne således med et omsætningstab på 50 procent eller mere.

HORESTA opfordrer på kort sigt til, at markedsføringen af Danmark som destination bliver yderligere intensiveret, og desuden til at der bliver sat gang i omsætningen i turisme- og oplevelseserhvervet med målrettede genstartsinitiativer. Endelig efterlyser HORESTA en ordning for afdrag på de milliardstore gældsposter, som erhvervslivet har oparbejdet til det offentlige i form af moms- og A-skattelån.

 

Kilde: Horesta

Relateret Artikel