“MinSundhed” app bliver til foreløbigt corona-pas

En vigtig del af den kommende genåbning af Danmark – som blev præsenteret sent mandag aften – bliver det længe ventede coronapas, som blandt andet vil give adgang til restauranter, caféer, kultur- og erhvervs-tilbud, når disse gradvis åbner.

Partierne bag aftalen vil gøre brug af coronapas, som skal gøre det muligt at genåbne på en forsvarlig facon.

“Coronapasset er et meget, meget stærkt våben og en beskyttelse af fællesskabet og det enkelte individ,” siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Coronapasset skal vise, om borgeren er færdig-vaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test). Børn under 15 år vil være undtaget.

Inden april vil appen ”MinSundhed” fungere som et simpelt coronapas, fremgår det af aftaleteksten. I slutningen af maj forventes det, at en mere avanceret og brugervenlig app vil blive lanceret.

Personer, der ikke anvender “digitale løsninger”, skal ifølge aftalen have let og ubureaukratisk adgang til at dokumentere eventuelt vaccination eksempelvis ved, at coronapasset bliver sendt via post. På samme måde bliver det muligt at fremvise et fysisk dokumentation på en negativ test.

Coronapas har solnedgangsklausul og skal diskuteres månedligt.

 

Kilde: TV2

Relateret Artikel