Nordjysk skuffelse over hjælp til restauranter og hoteller

Gør det nu simpelt for en gang skyld, så folk kan finde ud af det – læg det ind som et privat skattefradrag! Sådan lyder den personlige holdning fra Lars Mouritzen, formand for HORESTA i Nordjylland, om den socialdemokratiske regering og dens støttepartiers indsats over for hotel-, restaurations- og kulturbranchen, skriver Nordjyske Stiftstidende Aalborg.

Danmarks restauranter, hoteller og kulturinstitutioner har hårdt brug for hjælp, og der er i den ny finanslov afsat 750 mio. kr. til at stimulere dansk oplevelsesøkonomi.

Læs også: Oplevelsesøkonomien får 750 millioner i 2021

Indsatsen er fordelt på tre indsatsområder: Udsatte borgere skal have gavekort til oplevelser. Der skal igangsættes flere aktiviteter på social- og ældreområdet, fx i form af koncerter på plejehjem, og så kommer der skattefritagelse af arbejdsgiverbetalte gavekort til hoteller, restauranter og forlystelser m.v. med en beløbsgrænse på 1200 kr. per styk årligt.

Læs også: Horesta: 750 millioner til genstart falder på et tørt sted

Læs også: Corona-finanslov er ikke nok hjælp til oplevelses-erhverv

”Umiddelbart synes jeg ikke, at 750 mio. kr. lyder af voldsomt meget. Det er selvfølgelig et stort beløb, men ikke i forhold til den skade, der er sket på vores erhverv,” siger Lars Mouritzen, der desuden tvivler kraftigt på valget om at lave en ordning, der beror på gavekort.

 

Kilde: Nordjyske Stiftstidende

Relateret Artikel