Norsminde Kro har åbnet pop-up vinbar

Norsminde Kro i Odder har åbnet en såkaldt pop-up vinbar i  forbindelse med sommeren. Her vil man kunne nyde de vine, som kroen importerer fra hele Europa – med eksklusiv Bourgogne som hovedfokus.

“Vi har dog nogle vinbønder vi er specielt glade for, og det er dem vi laver dette lille sommer tiltag med. Vi er nemlig ikke en almindelig vinbar, hvor man kan få vine fra forskellige steder. Vi kommer kun til, at sælge vin fra en vinbonde, der så skifter hver uge. Man kan altså komme og smage de forskellige vine, bonden laver, og få en historie derfra,” skriver Norsminde Kro på deres Facebook-side.

Dog vil man altid også kunne købe ugens bourgogne  og Y. Y er en mousserende vin der produceres kun 400 meter fra kroen.

Pop-up baren er ligger i Norsminde Kros kælder, som i løbet af COVID-19 nedlukningen, blevet gravet ud. Der er tale om et godt gemt rum, som har en ganske særlig og dramatisk historie.

Den 16. september 1943 styrtede et brændende RAF fly ned ved Norsminde. Besætningen på fire overlevede tæt på kysten, og blev – slemt forbrændte – reddet af lokale fiskere. De fire besætnings-medlemmer blev efterfølgende skjult i det kælderlokale, som nu huser kroens pop-up bar.

Vinbaren er åben onsdag, torsdag og fredag fra 15 til 18 – og i weekenden efter aftale.

 

Kilde: Norsminde Kro