Vestjylland: Prop & Pagne er Lemvigs nye vinhandel

En ny vinbutik ser dagens lys i den vestjyske handelsby Lemvig, når Prop & Pagne åbner den 8. august. Det er Mikael Kvist Laursen, der står bag den nye vinhandel, som også får egen webshop.

Lokalerne i Østergade 16 har gennemgået en stor forandring de seneste seks måneder. I de tidligere banklokaler er der rykket iværksættere ind i det, der nu hedder  Iværksætterhuset, og i den tidligere klinik mellem Iværksætterhuset og Claudis Have har Mikael Kvist Laursen brugt sommeren på at indrette sin nye vinhandel.

“Det er et projekt, som betyder meget for mig, og er en iværksætterdrøm der går i opfyldelse,” fortæller han.

Europæiske vine
På hylderne vil være masser af europæisk vin, og der vil også være udvalgte gin og specialøl. Han har blandt andet fundet små vinbønder i Alsace, Østrig og Syditalien, der leverer vin, der ikke tidligere har været til salg i Danmark.

“Jeg kan fortælle, at jeg personligt har prøvesmagt alle vine, som er valgt til sortimentet på hylderne. Det har naturligvis været hårdt arbejde, men heldigvis, har jeg fået hjælp af både naboer og familie,” fortæller den nye vinhandler med et smil på læben.

Mikael Kvist Laursen ønskede ikke at blive en del af en kæde, og vil i stedet gøre stedet til sit helt eget og dermed sætte sit eget præg på både sortiment og indretning.

“Jeg har taget nogle valg, som jeg glæder mig til at vise frem og fortælle om. Butikken indrettes med genbrugsmøbler – dels fordi jeg elsker genbrug, og dels fordi jeg ønsker at tage del i den store omstilling hele verden er i gang med i forhold til bæredygtighed. Derfor kommer langt det meste af vinen også fra Europa, hvor transportafstanden er mindst. Jeg stræber også efter at finde bæredygtige materialer til indpakning,” fortæller han.

I butikken finder man blandt andet en genbrugt bankdisk, birkestammer, høvlebænk og generelt fuld knald på farverne.

Mikael Kvist Laursen er 37 år, uddannet journalist og flyttede sammen med sin familie tilbage til Lemvig efter 12 år i Aarhus i 2019. Mad og vin har længe været en passion for ham.

“Det vigtigste for mig er, at folk får en god oplevelse, når de besøger butikken. Der vil være god stemning, åbne vine man kan smage og fokus på at vi sammen kan finde frem til den rette vin til anledningen,” siger Mikael Kvist Laursen.

Ikke uddannet indenfor vin
Den kommende vinhandler er ikke uddannet inden for vin, og alligevel har han modet til at springe ud i det.

“Vin er et komplekst område, og vin-nørder og uddannede kan virkeligt gå i dybden med teknik. Men det behøver måske ikke være komplekst for kunderne? Det vigtigste er jo, at du som minimum får en vin med hjem, du kan lide. Så er den sådan set ikke meget længere,” forklarer han.

Prop & Pagne er på mange måder en vinhandel, som man kender det, og så alligevel ikke. Med en helt særlig indretning, en anderledes tilgang til vinoplevelsen samt en butik med plads til at slå sig ned, håber Mikael Kvist Laursen, at både lokale og turister vil tage godt imod Prop & Pagne.

“Lemvig kan noget helt unikt, og det skal vi værne om. Vi har en hyggelig gågade, der kun har gavn af masser af individuelle butikker, der giver handlende en oplevelse. Samtidigt vil jeg gerne lave events og samarbejder, som kan give folk en på opleveren,” siger han.

Prop & Pagne vil også sælge vin til hele landet på www.propogpagne.dk samt arrangere vinsmagninger hen over året. Første gang sker til Krabbefestival med fokus på østrigske hvidvine. Den nye vinhandel åbner søndag den 8. august med en stor åbningsfest.

 

Kilde: Prop & Pagne pressemeddelelse

Relateret Artikel