Østrigs Erste Lagen — de nye årgange

Vinfremstillingen i Østrig er en gammel, stolt tradition, og den dag i dag er vinproduktion en vigtig del af Østrigs landbrugsproduktion. Det er primært mindre vinbønder med vinmarker på under fem hektarer, som dominerer.

Sådan indleder EkstraBladets vinskribent en omfattende gennemgang af vine fra Østrig.

Produktionen er lille, og selvom der findes mange producenter og vine, er det ikke så tit, vi støder på østrigsk vin i Danmark.

Dette skyldes især, at produktionen mange steder er for lille til de danske supermarkeder, og da over 80 procent af al vin, vi køber, netop er gennem disse, så går det ud over den østrigske vin. Og markedsandelen i Danmark er da også forsvindende lille; men det er synd, for der findes mange spændende vine og ikke mindst mange forskelligheder i vinene.

Det er en ret omfattende reportage, EkstraBladet har kastet sig ud i – men supergod til at lære mere om Østrig og landets vine. Læs hele reportagen – og skribentens smagsnoter – på Ekstrabladet.dk

Relateret Artikel