Restauranter og hoteller nærmer sig før-krise omsætning

Restauranter

Restauranter: Genåbningen af hotel- og restauranterhvervet har givet hotel- og restauranterhvervet tæt på fuld vind i sejlene. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at branchen omsatte for 5,7 milliarder kroner i august. Det er syv procent mindre end i august 2019.

Men det var også den bedste august måned for branchen nogensinde, skriver Horesta.

”Hovedparten er vores erhverv er tilbage på 2019-niveau, og det er helt fantastisk så hurtigt, det er gået. Enkelte virksomheder i de større byer er fortsat hårdt ramt af manglen på udenlandske gæster, men for mange andre går det rigtig godt. Danskerne har længtes efter at komme ud og spise, bo hotel og bare være sammen,” siger Jonas Kjær, der er cheføkonom i Horesta.


Læs også: Restauranter og hoteller mangler hænder mere end nogensinde før


Restaurant-branchens samlede omsætning lå i juli et par procent over juli 2019, mens august viser en nedgang på tre procent i forhold til 2019.

Mens det lysner for restaurant-branchen, ligger hotelbranchen fortsat noget under før-krise-niveauet. Omsætnings-tabet er dog reduceret fra 21 procent i juli til 18 procent i august, hvilket svarer til, at branchen manglede 320 millioner kroner i omsætning.

 

Kilde: Horesta

 

 

 

Relateret Artikel