Roskilde: Vin-à-vis vil gøre op med myter om naturvin

Hvis der er noget, der er omgærdet af myter, så er det naturvin. I vin-verdenen, hvor traditioner fylder rigtig meget, rynker mange amatør-ønologer på næsen ad det, som de over en bred kam anser som noget håbløst sprøjt, skriver SN.dk

Ikke desto mindre har Mette Stricker-Nielsen og Mikkel Schiødt nu åbnet forretningen Vin-à-vis i Sankt Ols Gade i Roskilde, hvor der på de fleste af hylderne er naturvin, vel vidende, at der er nogle fordomme, der skal gøres op med.

“Mange har fordomme om, at naturvin er noget surt sjask, fordi de har smagt noget, der var lidt vildt, men det er også en tilvænningssag. Der er en anden energi i vinen, og der er også meget forskellige smage at finde. Vi har vine her, der spænder fra det helt klassiske til det helt vilde. Derfor gør vi også meget ud af, at man kan smage, før man køber, for det er noget underligt noget at stå og snakke om noget, der er inde i en flaske. Det er som at købe tøj uden at prøve det,” siger Mette Stricker-Nielsen til SN.dk.

På hjemmesiden skriver Vin-à-vis således om konceptet:

“Vin-à-vis er en lille natur-vinhandel beliggende centralt i Roskilde. Vi sælger naturvin – vin der er økologisk og/eller biodynamisk dyrket og med et minimum af tilsætning. For os er dette opskriften på levende vin – med smagsindtryk der spænder fra det helt klassiske til det mere vilde og sprællende. Med vores lille butik håber vi at kunne introducere flere mennesker for naturvin og udbrede kendskabet til dens glæder. Kom og smag med os. Skål!”

Kilde: SN.dk, Vin-à-vis

Relateret Artikel