Smitten stiger: Jomfru Ane Gade lukker ned i dag

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smitte-situationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

Erhvervsministeren har derfor taget anmodningen fra Aalborg Kommune om yderligere tiltag videre til Epidemikommissionen og bedt dem om at komme med en indstilling til, hvorvidt der skal ske nedlukning af serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade samt hvor lang tid der i givet fald skal lukkes ned.

Epidemikommissionen indstillede på baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds sundhedsfaglige vurdering af smittebilledet, at der nedlukkes serveringssteder i udvalgte områder i og omkring Jomfru Ane Gade i Aalborg Kommune. Dette omfatter Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.

Nedlukningen af serveringssteder i Jomfru Ane Gade betyder, at Serveringssteder i og omkring Jomfru Ane Gade (beliggende på Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde) skal holde lukket fra torsdag 3. juni 2021 og foreløbigt frem til og med 16. juni 2021. Epidemikommissionen vil efter en uge revurdere nedlukningen.

Stadig mulighed for at få kompensation
Der er desuden mulighed for, at virksomheder, der tidligere har været lukket ned, kan forblive lukket, hvis de vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at åbne. De vil kunne modtage op til 90 procent i kompensation for de faste udgifter, og 90 procent af den tabte omsætning i selvstændig-ordningen.

Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensations-ordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 procent af lønnen for funktionærer og 90 procent af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kroner om måneden.

 

Kilde: Erhvervsministeriet pressemeddelelse

Relateret Artikel