Søborg: Overskud markant formindsket hos Peter Solberg A/S

Med et million-overskud i det seneste regnskab, er ledelsen hos Peter Solberg A/S i Søborg tilfreds. Men kigger man nærmere efter, så er overskuddet i virksomheden faldet med hele 70 procent i forhold til 2018 – og er faktisk det laveste i virksomheden siden 2013. Men 2020 har på mange måder været helt ekstraordinært for Peter Solberg A/S.

Årets resultat blev på 3,1 millioner kroner mod de mere solide syv millioner kroner i 2019 – og hele 10,2 millioner kroner i 2018. Bruttofortjenesten faldt fra godt og vel 11 millioner kroner i 2019 til lige under 6,2 millioner kroner i 2020. Det primære resultat faldt dermed også – fra godt og vel 9,8 millioner kroner til godt og vel 4,6 millioner kroner.

Peter Solberg A/S har været overskudsgivende i mange år, og er med sine næsten 52,4 millioner i egenkapital en meget solid virksomhed.

Et år med ekstraordinære begivenheder
Ledelsen i Peter Solberg A/S – hvis hovedaktivitet er handel med vin og spiritus – påpeger, at regnskabsåret har været præget af flere ekstraordinære begivenheder. COVID-19 har påvirket selskabets omsætning. Selskabet har i relation hertil modtaget 69.000 kroner i kompensation fra offentlige hjælpepakker:

“Brexit og amerikanske toldtariffer har påvirket både omsætning og varelevering. Det har eksempelvis ikke været muligt at realisere gevinsten på ellers allerede modtagne forudbetalinger, skriver ledelsen i sin beretning i forbindelse med det seneste regnskab.

Blandt andet peger ledelsen på, at i regnskabsposten “Modtagne forudbetalinger fra kunder” på over 20 millioner skønner ledelsen, at der ligger en regnskabsmæssig bruttofortjeneste i størrelsesordenen 2.5 millioner kroner.

“Denne fortjeneste kan realiseres i 2021, så snart kunderne ønsker varerne leveret,” skriver ledelsen i beretningen, og anser under omstændighederne årets resultat for tilfredsstillende.

 

Relateret Artikel