Tysk vin-distrikt hårdt ramt af oversvømmelse

Oversvømmelserne i Tyskland har haft ødelæggende konsekvenser for mange, herunder også for vin-producenterne i Ahr-dalen. Især i Ahrweiler, men også i de omkringliggende landsbyer Mayschoss og Dernau, har vandmasserne haft ødelæggende konsekvenser for vinproducenterne, skriver Wines of Germany Danmark.

Det vil formentlig tage uger at opgøre antallet af berørte vinproducenter og det samlede omfang af katastrofen og dens konsekvenser for hele Ahr-området med dets 563 hektar vinmarker.

Mange vinbønder fra forskellige vinregioner er rejst til området med gaffeltrucks, traktorer eller pumper for at redde, hvad der stadig kan reddes.

Mange frivillige er også kommet for at hjælpe med alt det arbejde i vinmarkerne, der er nødvendigt for at sikre den kommende årgang. Der er også blevet doneret mange vine, hvis salg vil komme de berørte vinproducenter ved Ahr til gode.

Det Tyske Vininstitut (DWI) er i øjeblikket i gang med at koordinere de mange tilbud om hjælp og donationer på instituttets hjemmeside – og genererer selv donationer i samarbejde med dets agenturer i udlandet.

Alle kan donere direkte til vinbønderne i Ahr direkte til gode uden overførselsgebyrer. Bankoplysninger er at finde på Winesofgermany.dk

 

Relateret Artikel