Ugens profil: The Wine Company ApS

Ugens profil i denne omgang er The Wine Company med base i Herlev. Vinen hos The Wine Company kommer som sådan fra hele verden, men virksomheden har særlig fokus på de klassiske vinområder i Europa.

Navn: Lars Møller
Virksomhed: The Wine Company ApS – Herlev Hovedgade 15B, 2730 Herlev
Hjemmeside: www.thewinecompany.dk

Hvorfor valgte du at gå inde i vinbranchen? Firmaet blev etableret af de to gode venner – Steen Rasmussen og Lars Møller (billedet), som delte en brændende passion for håndlavet vin fra små vinbønder. Det var et forsøg på at etablere en vinimport-virksomhed med topklasse vine til fair priser. Filosofien har fra starten været at finde morgendagens vinøse stjernefrø, før alle andre.

Hvornår blev virksomheden etableret? The Wine Company blev etableret i 1996 og blev i de første år drevet som en deltids-virksomhed. Gradvist voksede kundekredsen og i 2009 overgik virksomheden til fuldtids-drift for de to ejere.

Hvilken selskabsform bruger du? ApS

Hvilke vine (lande, druer etc.) satser din virksomhed primært på Og hvorfor? Vi har vin fra hele verden, men har særlig fokus på de klassiske vinområder som Rhône, Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Tyskland, Portugal, Piemonte og Rioja.

Hvilken kundegruppe henvender din virksomhed sig til? The Wine Company sælger til restauranter, vinbarer, vinbutikker, erhvervskunder og supermarkeder. Kort sagt alle som interesserer sig for vin med sjæl. Firmaet har i den seneste 10 år været inde i et markant vækstscenarie, som skyldes fokus på kundesegmenter med et betydeligt potentiale, suppleret med en stærk udvikling i vin-porteføljen i den klassiske vinlande.

Hvor stor del af salget er online? Cirka 20 procent og stigende.

Hvordan har Covid-19 påvirket din virksomhed? Covid 19 har naturligvis markant reduceret indtjeningen fra restauranter/vinbarer, men til gengæld er salget til private og erhvervskunder vokset. Specielt den del af salget som foregår online. Så der er gynger og karuseller.

Hvordan ser fremtiden ud for din virksomhed – og hvorfor? The Wine Company forventer at fortsætte sin markante vækst også i de kommende år. På den korte bane fordi en genåbning efter Covid-19 vil skabe en øget efterspørgsel og på den lange bane fordi den fokus som lægges på vækstområderne ser ud til at bære frugt.

Relateret Artikel