Ugens vinanmelder: Rolf Madsen

Dailywine indleder i denne uge en ny serie, hvor vi sætter fokus på danske vinanmeldere. Første anmelder er Rolf Madsen, som mange vinentusiaster kender fra indlæg på Vinexpressen.dk

Navn: Rolf Madsen
Hjemmeside: Vinexpressen.dk

  • Fortæl om din interesse for vin. Hvordan og hvornår startede den? Til studenterfesterne, hvor øl løb lige igennem kroppen og man skulle på toilettet hele tiden. Jeg måtte finde på noget andet. Spiritus blev jeg for stiv af, så vin blev hurtigt min foretrukne drik.
  • Hvordan og hvornår startede du med at anmelde vine? I 1995 for Vinbladet, der dengang var Danmarks eneste vinmagasin.
  • Hvad lægger du vægt på, når du smager vine? Balance, balance og balance. Vine med tilsat syre (hvor det kan smages) eller dunkende høj alkohol , der brændemærker ganen, er ikke min kop te.
  • Hvordan giver du point eller stjerner? I Berlingske på en 6 point-skala. På Vinexpressen er det blevet til kategorierne Ugens Vinhit, Høj Genkøbs-faktor og Anbefalet
  • Hvilke vine kan du selv bedst lide? Jeg kan bedst lide vine, der er godt lavet. Vin behøver ikke være dyr. En tør riesling fra Tyskland skuffer mig stort set aldrig selvom den er billig. Når det er sagt, så giver modne vine fra klassiske distrikter mig som regel en god oplevelse. Modenhed = magi! Desværre er det ikke dem man finder flest af hos vinhandlere og i supermarkeder.
  • Hvad er den bedste vin, som du har anmeldt? Jeg har smagt mange flotte vine gennem tiden, men indenfor det sidste års tid er der to vine, der skiller sig ud: Château Lafite 2010 (1. cru Bordeaux) og Musigny (Grand Cru Bourgogne) fra Vougeraie i årgang 2016, der var så finlemmet som en araberhingst uden et eneste gram hvalpefedt på kroppen. En overjordisk vin, som var umuligt at spytte og vel nok det nærmeste, man kan komme på en udødelig vin. Jeg kommer nok aldrig til at smage den igen, for produktionen ligger på 458 flasker, hvoraf Philipson Wine kun har fået 6 i denne årgang.
  • Hvad er den dårligste vin, som du har anmeldt? En der står klar i min erindring er “Nederburg Rosé – 1791” fra årgang 2017, der osede af børnefødselsdag, banan, candyfloss og jordbærsaftevand. Føj for helvede…
  • Hvad skal man gøre for at få vin anmeldt hos dig? Man skriver til Vinexpressen.dk@gmail.com

Er du vinanmelder? Så vil vi gerne sætte fokus på dig i vores serie “Ugens vinanmelder” Send en mail til edmund@dailywine.dk – så vender vi tilbage snarest.

Relateret Artikel