Vintest: EkstraBladet tjekker Sydafrikas blends

Vintest

Vintest: EkstraBladet skriver, at der produceres i dag vine fra fire officielle regioner, 21 distrikter, 61 underdistrikter og estates, dvs. individuelle vingårde, primært i det sydvestlige hjørne omkring Cape Town.

Men i takt med at Sydafrika eksporterer mere og mere, rykker denne grænse længere og længere østpå, så i dag producerer man vin lige fra Cape Town i sydvest til Klein Karoo i øst.

Mens de fleste i dag har stiftet bekendtskab med sydafrikansk vin gennem de billigere vine i supermarkedskæderne, er der også begyndt at blive produceret vine af meget høj kvalitet. En ny generation af vinmagere er på vej, og omvendt før søger de inspiration i de typiske vinområder i især Frankrig og Italien. Det betyder, man i højere grad ser især europæisk inspirerede vine i en høj kvalitet og til priser, som er yderst fornuftige. Man er stadig i et tidligt stadie omkring udvikling af kvalitetsvin, men der er ingen tvivl om, at det kun bliver bedre, og at de etablerede vinlande vil få endda rigtig stor konkurrence fra disse kanter.

Læs hele det grundige Sydafrika-vintjek på EkstraBladet.dk

 

 

Relateret Artikel